مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون




 

خروپف اصولاً در نتیجه‌ی به درستی جریان نداشتن هوا در داخل راه‌های هوایی گلو است. دلایل بسیاری وجود دارند که علت مسدود شدن این جریان هوا را توضیح می‌دهند. یک خانم به دلایل متعددی خروپف می‌نماید. دانستن چند مورد از این علت‌ها می‌تواند به خلاصی از این مشکل کمک کند.

علل خروپف در زنان

تقریباً بر روی تمام علل خروپف می‌توان کار کرد و این مشکل در نهایت می‌تواند درمان شود. با این حال، به منظور درمان این مشکل، ابتدا بایستی بدانید که چه چیزی مسبب این مشکل است.

6 دلیلی که ممکن است به خروپف منجر شوند

پرخوری

چنانچه پیش از خواب، اقدام به خوردن غذا کنید، غذای هضم نشده بر روی دیافراگم شما فشار می‌آورد. این مواد غذایی هضم نشده به چربی تبدیل شده بطوریکه به وزن بدن می‌افزایند. چنانچه این چربی در اطراف گردن گسترش یابند، موجب وارد آمدن فشار بر روی گلو و در نهایت بر روی راه‌های هوایی در گلوی شما می‌شود. این امر جریان هوا را دچار وقفه ساخته و در نتیجه منجر به بروز خروپف می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود که وعده‌ی غذایی خود را سه ساعت پیش از خواب میل کنید. پرخوری و عدم انجام حرکات ورزشی نیز به بروز این مشکل می‌انجامند.

الکل

یکی از عوامل مؤثر در خروپف به طرق مختلف می‌باشد. به گونه‌ای که نه تنها به فروافتادن آسان فلپ‌های گلو کمک می‌کند، بلکه به وزن فرد نیز می‌افزاید. الکل جهت جذب خود در جریان خون ما وقت صرف نکرده و واکنش‌های ما را آهسته می‌سازد. این امر همانطور که پیش از این اشاره شد منجر به فروافتادن فلپ‌های گلو شده که یکی از دلایل خروپف محسوب می‌شود. همچنین تا حدودی مسئول سوزش و احتقان بینی است.

کشیدن سیگار

کشیدن سیگار علت دیگری است که منجر به خروپف در زنان می‌شود. همچنین باعث تحریک، سوزش و احتقان بینی می‌گردد. سیگار حتی ممکن است موجب زکام و تورم شود. تمامی اینها منجر به احتقان شده، که به نوبه خود به ایجاد اختلال و مزاحمت برای جریان هوا می‌انجامد. گفته شده است که هرچه بیشتر سیگار بکشید، احتمال بیشتری می‌رود که دچار خروپف شوید. حتی فرد غیر سیگاری که در اطراف افراد سیگاری زندگی می‌کند دچار خروپف می‌گردد.

وضعیت قرار گیری بدن به هنگام خواب

وضعیت نادرست خواب علت دیگر این مشکل است. بنابراین به خانمهایی که خروپف می‌کنند، توصیه می‌شود که به پشت نخوابند؛ به این دلیل که زبان و نرم کام آنها به درون گلو به عقب کشیده می‌شوند. این امر بر سر عبور صحیح هوا مانع ایجاد می‌کند. بنابراین بهترین کار این است که وضعیت قرار گیری بدن خود را به هنگام خواب تغییر داده و به دو پهلو بخوابید. این کار به متوقف ساخت طبیعی خروپف کمک می‌کند.

آلرژی

برخی آلرژی‌ها همچنین می‌توانند به خروپف منجر شوند. بله، آلرژی‌هایی وجود دارند که موجب گرفتگی بینی شده و در نهایت به خروپف منجر می‌گردند. برخی از مشکلات ناشی از این آلرژی‌ها، آبریزش بینی، ترشح پشت بینی، گرفتگی بینی، عطسه و خارش را شامل می‌شوند. در واقع، حساسیت شدید بینی منجر به آلرژی‌های تنفسی می‌گردد. این امر موجب تورم گلو و بینی شده، که مانع تنفس مناسب می‌گردد. گفته می‌شود که وضعیت راه هوایی بینی که به دلیل این آلرژی تحت تأثیر قرار گرفته، در شب بدتر می‌شود.

تنفس نامناسب

وضعیت بد قرار گیری بدن، فشار عضلانی در گلو، گردن و قفسه سینه، و آلرژی‌ها، می‌تواند موجب تنفس نادرست شوند؛ بدین معنی که تنفس از طریق دهان انجام می‌شود. این وضعیت به دلیل انسداد بینی، که باعث جریان ناپایدار هوا در گلو می‌شود، اتفاق می‌افتد. بافت‌های نرم هنگامی که تنفس از طریق دهان انجام می‌شود، بیشترین تأثیر را می‌پذیرند. این امر همچنین منجر به خروپف می‌گردد به این دلیل که جریان هوا از طریق دهان موجب ارتعاش بافت‌ها می‌شود.
همانطور که قبلا ذکر شد، می‌توان با غلبه بر مشکلاتی که در بالا عنوان شد، خروپف را درمان کرد. دارو و چسبهای بینی موجود، به درمان این بیماری کمک می‌کنند. با این حال بایستی تنها پس از مراجعه به پزشک از این راه‌های درمانی استفاده نمایید. بنابراین هرچه زودتر به درمان خروپف خود پرداخته و خواب شبانه‌ی خوبی داشته باشید.